Wednesday, July 4, 2007

"Είναι"και "γίγνεσθαι"...Η έκταση του προβλήματος.Συνέχεια.

Σήμερα ορισμένοι έχουν την αναίδεια να επιλέγουν το φύλο του παιδιού που θα γεννήσουν,επειδή θα μείνουν μ'ένα παιδί.

Αύριο θα καταγράφουν τις προτιμήσεις τους για τα φυσικά και πνευματικά χαρακτηριστικά του παιδού τους!

Είναι θέμα μελλοντικής ταυτοποίησηςτων γονιδίων που ελέγχουν τη μνήμη,την παρατηρητικότητα και τις άλλες παραμέτρους της ευφυίας.Όσο για τα σωματομετρικά μεγέθη είναι θέμα γενετικής μηχανικής και αντικατάστασης των γονιδίων του υπάρχοντος γενετικού υλικού με άλλο...άλλων διαστάσεων!

Δεν υπερβάλλουμε.

Αντίθετα περιγράφουμε την απαρχή μιας απίστευτης σκληρότητας,που θα τη δούμε να εκφράζεται στον αιώνα της Βιοτεχνολογίας που διανύουμε.

Μέτρο αυτής της σκληρότητας είναι οι αγωγές για "αδικαιολόγητη γέννηση".

Αγωγές δηλαδή των γονιών του παιδιού που ασθενεί από εκείνο το νόσημα,που θα μπορούσαν να είχαν προβλέψει οι γιατροί στο λεγόμενο προγεννητικό έλεγχο.

Ενώπιον δικαστηρίων εκκρεμεί αγωγή γονέων κατά του γιατρού που δε διαπίστωσε ότι το έμβρυο έπασχε από φωκομελία κατά τον προγεννητικό έλεγχο.Έλειπε δηλαδή το χέρι του παιδιού από τον καρπό και κάτω και επομένως ... δε θα έπρεπε να γεννηθεί!

Θα μπορούσαμε να φέρουμε εκατοντάδες παραδείγματα για να καταγράψουμε τους φόβους μας.

Θα μπορούσαμε ακόμη να αποδείξουμε ότι σήμερα εφαρμόζονται σε χιλιάδες παιδιά τροποποιητικές "θεραπευτικές" αγωγές στο όνομα της αγοράς και των απαιτήσεών της,όπως η χορήγηση ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης επειδή το κοντό ανάστημα θεωρήθηκε γενετική ασθένεια!

Εμείς το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι"η συνειδητή τροποποίηση του ανθρώπινου γονιδιώματος είναι η μεγαλύτερη "ύβρις" του ανθρώπου έναντι της ηθικής που υπάρχει βαθιά ριζωμένη στον ανθρώπινο πολιτισμό,αλλά και έναντι της φυσικής εξέλιξης των ειδών,που επέτρεψε στον άνθρωπο να υπάρχει μέχρι σήμερα!"(Μιχ.Κοκκινάρη,ένθ.αν.σελ.134).

Στην επόμενη ανάρτηση θα εξετάσουμε τα ερωτήματα που προκύπτουν από τη φύση και την έκταση του προβλήματος.

No comments: