Saturday, October 13, 2007

Πόσο τελικά ενδιαφέρει η εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ την κοινωνία;

Με τη λογική ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να εκλέξει αρχηγό ικανό να αντιμετωπίσει τον κ.Καραμανλή, η εκλογή Προέδρου στο ΠΑΣΟΚ αφήνει εντελώς αδιάφορη την ελληνική κοινωνία.
Απέναντι στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι ο κ.Καραμανλής αλλά τα τρέχοντα προβλήματα του τόπου και αυτά θα πρέπει να είναι ικανός να αντιμετωπίσει ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ,έχοντας ολοκληρωμένη και εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης,έναντι της πολιτικής της Ν.Δ και της ενδεχόμενης αναποτελεσματικότητάς της.
Βέβαια για το ίδιο το κόμμα του ΠΑΣΟΚ έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πολιτικό προφίλ του νέου αρχηγού και αυτό άλλωστε θα κριθεί την 11η Νοεμβρίου.
Έχει για παράδειγμα ιδιαίτερη βαρύτητα αν ο νέος αρχηγός πιστεύει στη συμμετοχική Δημοκρατία,αν αναγνωρίζει το ρόλο της νεολαίας και των περιφεριακών οργανώσεων,αν δηλώνει εκ των προτέρων το σεβασμό του στα θεσμικά όργανα του κόμματος ή αν πιστεύει στην απόλυτη εξουσία που πρέπει να έχει ο Πρόεδρος ενός μεγάλου κόμματος,διαγράφοντας με συνοπτικές διαδικασίες όποιον διαφωνεί μαζί του!
Αυτά και άλλα πολλά παρόμοια αφορούν το ΠΑΣΟΚ και τι λογής αρχηγό θέλει.
Η κοινωνία όμως θέλει απαντήσεις επί της ουσίας των προβλημάτων για να αναγνωρίσει τη σπουδαιότητα που θα έχει η εκλογή νέου Πρόέδρου στο ΠΑΣΟΚ.
Θέλει απαντήσεις για το αίτημα της δίκαιης κοινωνίας.
Θέλει απαντήσεις για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που αφορούν στη λειτουργία του Κράτους.
Θελει απαντήσεις για το επιδεινούμενο πρόβλημα της Μόλυνσης του Περιβάλλοντος.
Θέλει να πίνει καθαρό νερό χωρίς εξασθενές χρώμιο.
Θέλει απαντήσεις για την καθημερινότητά του.
Θέλει απαντήσεις για την ακρίβεια,τη φτώχια,την περιθωριοποίηση.
Θέλει να πάψει να μετράει έρημα χωριά.
Αν ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει το όραμα να αντιμετωπίσει τα προβλήματα αυτά,τότε η εκλογή του θα έχει μείζονα σημασία για την ελληνική κοινωνία.
Αλλιώς...θ'αλλάξει ο Μανωλιός....και θα βάλει το σώβρακό του αλλιώς!

No comments: